Google+ Followers

Thursday, 31 March 2011

bila diri sentiasa dianggap salah...

petang sume...tetiba petang ni aku jadi sangat sedih..=(kenapa mesti tuduh aku putar belit cerita..padahal aku cuma cakap apa yang aku dengar..nak jugak citer kat sini ngan korang..actually aku uruskan pengangkutan untuk student pergi balik dari posting so  kalau ada apa2 memang kena cakap dengan akulah..oneday kawan aku cakap ngan aku nak balik sendiri ngan 3 orang member lain..so aku pun bagi jelah..buat apa nak kisah sangatkan..pergi jelah..lepas kerja.my king boss tanya aku

king:ain,sapa yang tak naik bas.
aku:blablablabla (malas nak mention nama)
king:hah??u tau tak boleh balik sendiri tau.
aku:what?alamak king aku dah bagi dieorang balik
king:so degil la dieorang ni..
aku:sorry king aku memang tak tau tak boleh balik sendiri..so aku cakap ye lah time tuh...sorry sangat2 king..
king:i rasa ms K memang tak bagi u tau tak?
aku:yeke?tak pelah nanti aku tanye dieorang...

so aku pun bersms ngan dieorang untuk tanya dah dapat ke belum kebenaran dari ms K..ntah kenapa sorang pun tak balas sms aku..geram gak time tuh...aku terus jerk call..and someone angkat..aku ingatkan pemilik telefon yang jawab rupe nya budak yang ada banyak masalah dengan aku..
nak tak nak aku kena cakap jugak.

aku: ms K bagi tak korang balik sendiri ni?
budak:bagi
aku:ms K bagi?tak payah suruh tulis surat apa2 ke?
budak:tak payah,ms K tak minta surat apa2 pun.
aku:ok fine..nanti aku konfemkan balik..

disitu aku dah panas,my king cakap ms K memang tak bagi sesiapa balik sendiri sebab takut apa2 jadi masih bawah tanggungjawab kolej..
so aku citer kat my king dan dia cakap nak bagi tahu ms K..aku memang malasa sikit kalau dah sampai kat orang atas ni...so nak tak nak memang kena citer...
ms K memang terkejut dan marah sikit lah..dan mereka sangat marah dengan aku...
sampai satu malam budak yang cakap ngan aku tak ngaku apa yang dia cakap..macam #$%^..aku tak kisah awal2 kalau dia tak mention ms K punya nama...memang cari pasal la. tu namenya....

now mereka memang pandang sinis ngan aku...so apa aku boleh buat?buat bodoh sudah..boleh gitu..hahahha...tQ to all my friend yang masih support aku dari belakang ke depan ke..aku hargai...aku cuma jalankan tanggung jawab aku...bukan nak balas dendam or apa2 jerk...suka hati korang la nak pikir apa...tQ pada salah sorang dari mereka yang memahami aku...tQ SHA..
maybe kita kadang2 memang ada simpan rasa marah or benci tapi kadang2 perasaan tuh tak lama...tapi satu jerk aku pantang orang yang aku percaya boleh mengata aku kat belakang...kata aku pemalas ke,suka lari2 kerje ke..aku cenggitu ke??sumpah tak la kawan..memang aku dendam ngan orang tuh sampai kubur...

jangan sampai aku n my sweet sis..meramas-ramas mulut anda kerana kekurangan ajar anda ya kawan....

oK...please tinggalkan komen...bagi pendapat sikit diatas masalah yang aku alami..tQ

Sunday, 27 March 2011

keputusan perlawanan Malaysia vs Etoile Fc 1-1

alhamdulillah game hari ni berakhir dengan keputusan seri 1-1..dari situ menunjukkan kedua-dua pasukan memang sama-sama hebat..betul x??huhuhu
pada minute ke-6 Fakhri Shaarani telah menjaringkan gol pertama..memang style giler..dia telah buktikan hari ni yang dia jaringkan gol untuk Malaysia..ingat lagi masa game lawan Pakistan banyak peluang yang dia lepas kan..tahniah pada beliau

pada aku,game yang agak cantik pada masa pertama tapi masuk masa kedua semua jadi macam tak kena je..selepas pertukaran beberapa pemain,memang nampak kucar kacir sikit kat benteng pertahanan..actually aku rasa Fadhli Shas dan Muslim Ahmad adalah gandingan yang bagus kat posisi tuh...tapi malam tadi mereka tak bersama langsung.Muslim keluar dan digantikan dengan Fadhli pada pusingan kedua..tapi terus terang aku memang tak suka gandingan mereka dengan Aidil something wrong jerk...itu my opinion la..(xsalah kita bagi pendapatkan?)tapi tak dinafikan kedua-dua pasukan memang sama hebat sebab banyak serangan yang dilakukan kedua-dua pasukan...syabas buat team Malaysia...teruskan usaha,,dengar2 banyak lagi perlawanan diantara kelab luar negara..antaranya liverpool dan chelsea...betul ke???

^_^

Friday, 25 March 2011

MALAYSIA VS ETOILE FC






samat malam...korang tau kan esok ada game diantara team Malaysia dengan kelab bola dari Perancis kalau tak salah aku la... iaitu Etoile FC..game akan berlangsung kat Singapore...erm..sapa yang berminat korang boleh la pergi sana...tak jauh pun...jiran sebelah jerk...huhu..sapa yang tak pergi boleh tengok live kat Astro Arena...pukul 8 korang dah leh tunggu depan tv....pakai sekali jersi bola kebangsaan kita..baru semangat datang....harap dieorang sume wat yang terbaik demi memantapkan barisan pemain bola negara kita....senarai nama yang akan berada dalam kesebelasan utama belum dikeluarkan...so kita tunggu jelah malam esok siapa yang akan menyarung jersi kebangsaan...harap-harap Safiq Rahim,Safee Sali,Muslim Ahmad,Fadhli Shas,Khairul fahmi akan main..baru best nak tengok.. ^_^...chaiyok2 Malaysia boleh!!!!!!!!!!

credit untuk page MALAYSIA FOOTBALL TEAM...photo ambil dari mereka...tQ...

Thursday, 24 March 2011

My Bruno Mars...

hai kawan2...malam ni nak kongsi ngan korang lagu Grenade by Bruno Mars...aku tersangat minat ngan die...punye lagu!!esspecially yang ni...lagu terbaik abad ni....hihi...
korang dengarlah sambil nyanyi...boleh join aku sekarang ni...






Easy come, easy go
That’s just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss, Had your eyes wide open -
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked, Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I’m numb Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from
Mad woman, bad woman,
That’s just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had

And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same

If my body was on fire, ooh You’ d watch me burn down in flames You said you loved me you’re a liar Cause you never, ever, ever did baby…
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no


layan my bruno mars.....<3 <3

Wednesday, 23 March 2011

wat da story u want to story gurlz....

tajuk entri tak ley blahhh kan..hehehe...BI tunggang langgang itulah aku...tutor aku pesan kalu nak jumpe die kene speaking so sampai la ni aku memang tak jumpe dengan die...gila la...hari-hari nak kena bayar seringgit (nuffnang sikit duit..hehehe)..baik aku duduk diam-diam tak payah gatal kaki nak gi ofis dia bercerita...hehehe...

aku nak ucap tahniah jugak pada calon2 SPM yang dapat result cemerlang tuh...jeles kau..dulu time aku memang aku tersangat tegar pemalasnya and result kuar pun aku sangat bersyukur sebab sume subjek lulus...berapa A tak ley nak story sebab wat malu aku sendiri jerk..hehehe...

sorry sgt2 pada cikgu2 yang aku dah wat jahat...tapi aku bersyukur sebab kerana mereka aku berjaya sambung belajar..taknak2 jadi nurse pun terpaksa juga hadap sampai sem 6...so far aku sangat mencintai bidang Nursing ni...nak minat kena letak sepenuh hati korang dalam bidang ni...jangan good dalam teori jerk...praktikal pun kene mantop baru semua orang hormat kite...kalau teori slow praktikal mantap pown tak boleh jugak...itu 2 perkara sangat penting la kalau sesiapa berminat nak jadi nurse..

Masa dapat surat tawaran sambung belajar kat Nilam College...OMG aku tersangat tension...kenapa la time ni aku dapat bukan masa aku baru abis SPM terus dia panggil..ini orang dah sedap pegang duit baru nak panggil..hurmmm...
dari sem 1 aku memang tak suka nak study so result pun ala ala jerk...
naik sem 2 aku rasa tercabar gila bila ramai student ley dapat pointer 4 dalam final...
sem 3 aku try tak jugak dapat
sem 4 aku cuba lagi...alhamdulillah aku dapat 3 subjek pointer 4...suka gila aku time tu...perah otak macam nak gila time exam...akhirnya berbaloi jugak...now memang aku nak maintain pointer biar senang sikit dapat sponsor dari hospital swasta...

walaupun orang kata belajar nurse ni senang dapat kerja sebenarnya tak jugak...ramai lagi yang menganggur kat luar tuh..kadang2 ada yang kerja dengan gaji yang tak berbaloi dengan sijil dieorang...so ikut nasib jugak...cepat atau lambat jerk...


bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah...

Monday, 21 March 2011

beg tangan untuk di jual...

seperti yang telah di katakan...aku buka bisnes jual beg...so korang boleh la tengok-tengok yang mana menawan hati korang untuk dipakai...memang gerek sehh pakai beg tangan COACH agi...jap agi aku beli satu jugak la ni...hehehehe..

colourful coachh III




colourful coachh III
(hadapan)
height : 23cm
length : 36cm
width : 9

CODE : 330
PRICE : RM90 (INCLUDE POS)

colourful coach IV



colourful coach IV
(hadapan)

height : 23cm
length : 36cm
width : 9

CODE : 331
PRICE : RM90 (INCLUDE POS)

style coach II




harga belum ade



BROWN GREEN COACH


height : 19cm
length up : 35cm
length down : 45cm
width : 10cm

CODE : 328
PRICE : RM85 (INCLUDE POS)

BROWN COACH






height : 19cm
length up : 35cm
length down : 45cm
width : 10cm

CODE : 043
PRICE : RM85 (INCLUDE POS)


GREY ORANGE COACH



height : 19cm

length up : 35cm
length down : 45cm
width : 10cm

CODE : 326
PRICE : RM85 (INCLUDE POS)


PURPLE COACH




height : 19cm
length up : 35cm
length down : 45cm
width : 10cm

CODE : 324
PRICE : RM85 (INCLUDE POST)


SEBARANG PERTANYAAN BOLEH PM AKU DI fb ATAU TERUS JE BERURUSAN NGAN AKU DI ym...
ayien044@yahoo.com

Sunday, 20 March 2011

jom join blog review Myung DAE


Blog review ni dijalankan oleh seorang blogger bernama Myung Dae..aku tersangat suka dengan moto yang digunakan "kesalahan hari ini tidak akan berulang,jika diperbaiki untuk hari esok."
KENAPA AKU NAK DIREVIEW ????senang jerk sebab aku perlukan pandangan orang....
follower pun baru 28..biasa la budak baru belajar berblog...kena bagi nasihat banyak..
harap2 en.Myung Dae boleh betulkan yang mane patut tentang blog aku yang tak berapa nak bagus ni...kadang-kadang kita  nak jugak dengar pandangan orang tentang blog kite...aku tak kisah dikritik sebab dari kritikan kita belajar memperbaiki kesilapan kita..betul tak?tapi biar la kritikan yang membina..bukan melemahkan..

dengan ini berbesar hati aku mengetag beberapa blogger lain untuk menyertai jom join blog review Myung Dae..mereka adalah...

1. sephia

contest BFF paling happening

wah syoiknye ade contest BFF paling happening yang dianjurkanSURYY BELOGSEPOT dan sahabatnya Diyanah The Superwoman ™ ..macam best jerk kan...aku ade sorang member yang sangat rapat ngan aku...gadis itu adalah Nur Marshita Edaham...for u'r information i really love our relationship..takde sape boleh putus kan persahabatan kami walaupun banyak kali bergaduh,bertumbuk,bertampar,bercium oppps dah lebih ni..hahahaha

                                      
pertama kali jumpa:dibilik room 2,8A2 kat kolej nilam...die dok main meset xpandang kiri kanan..
rapat : sejak posting di hospital teluk intan..
berapa kali gaduh : tak terkira,banyak sangat..hahahah
hopefully persahabatan kekal sampai akhir hayat..aminnnn
istimewa bg aku : no matrix kami adalah 43 dan 44..

1st time kenal ngan die at kolej nilam,aku anggap die sangat kerek,just say hi,helo..sebenarnya dia pun cakap aku kerek..so sama-sama kerek boleh..hahahaha....
entah macam mane ntah aku boleh kamcing ngan die pun tak ingat..tapi sebab aku boleh kamcing ngan die adalah die sangat sporting,sporting,sporting and sporting...hahaha..
apa jerk cerita aku boleh kongsi ngan die..walaupun die cakap die bukan good listener...ade aku kesah??aku tetap cerita kat kamu marshita...haha...
tahun ni dah masuk 3 tahun aku kenal die...dan banyak kali jugak bergaduh sampai nangis2..selalu aku jerk yang laju nangis,,die dok selak gelakkan aku...
sekarang ni die ada kat Penang..bayangkan betapa jauh die dari aku sekarang??windu nak duk atas katil kamu sambil golek2..haha...walau jauh mcm mane pun die still citer gak masalah die..aku happy gitu..itu tandanya die ingat kat aku...
dengan aku die boleyh cakap ape saje yang die suke or xsuke..biasa nya kami memang allergik pada orang yang sama dan suka orang yang sama...hahahhaa...
tapi penah la dia nak fighting ngan aku pasal Taylor Lautner ngan Robert Pattinson..
selak die kate Taylor Lautner tuh tough la hensem la dan aku pulak selak menyokong puntianak idaman ramai itu...sampai last2 aku menyerah jerk la...kasi kakak menang k...hahahaha...

gambar kami berdua yang sopan..lain2 semua tak sopan langsung tau..haha

p/s wat marshita:akak tahu tak,persahabatan kita takkan putus melainkan kita yang memutuskannya...akak adalah kakak,sahabat,dan BBF terbaik bagi aku...simpan our kenangan dalam hati tau...
 contest ni memerlukan aku mentag kepada 5 orang blogger lain so aku berbesar hati pilih :
blogger 2 : 49
blogger 3 : tehaa
blogger 4 : beqbeneq

harap korang ley kongsi2 cerita korang tentang BFF korang itu..
pastikan chill and out..hahaha

Saturday, 19 March 2011

MFT blogsite dehhh.....

hari ni masa blogwalking kat ღ Every Life Has a Story ღ..aku terbace tentang MFT blogsite so aku dengan rela hati gi masukkan link aku mengikut arahan yang ditetapkan..sebab apa aku join?..sebab aku minat gile bola sepak Malaysia...kalu korang berminat bola klik la link kat bawah tuh....xrugi kowt....music kat situ memang cool abis...meremang bulu roma aku jap....huhu....


Thursday, 17 March 2011

Header terbaik dari blogger MAS AHMAD SAFWAN

Apa yang aku boleh kata adalah terima kasih banyak2 wat MAS sebab buat kan aku header yang cantik gini..bukan senang nak buat,makan masa 1 jam setengah jugak la mas buat header ni untuk aku..nak harap aku wat memang tak jadi apa...so ngan khidmat mas yang terel berkaitan benda2 macam ni,aku pun minta bantuannya untuk menghasilkan header yang aku inginkan...korang jenguk la blog mas ni..macam-macam ada..toturial macam mane nak cantik n meraggedkan blog pun ada..

inilah hasil kerja mas..cantik tertarik la....

My Lappy get Virus.....

bukan sebarangan tajuk entri but itulah kebenarannye....my lappy get virus paling teruk selama 3 tahun aku mengunakannya...nak nangis dah nangis,nak jerit pun suda..so apa lagi aku perlu buat supaya jiwa aku ni tak kacau sangat..redha n tawakal pun sudah...abis sume document,picture n lagu ditambah ngan project paper di lapah virus...tukang kedai tu cakap my lappy dah xley selamat agi..memang kena format with zero backup..korang bayangkan ape aku rase masa tuh...mau pecah jantung aku ni bila member aku cakap gitu..tapi kalau tak diformat n dibiar gitu jerk keadaan xberubah so aku ngan redha bagi keizinan buat apa yang patut..janji my lappy aka zara selamat..

nasihat aku pada korang:jangan la sesekali tak scan semasa masuk pendrive sebab virus memang mudah dapat kalau tak scan.selalu2 lah backup file korang n simpan dalam NEW VOLUME(D)..jangan simpan dalam C sebab korang mesti dapat nasib sama ngan aku kalu degil....

Tuesday, 15 March 2011

jersi_______insomnia

salam petang....petang-petang gini aku saje nak tayang jersi bola aku ni....hahah..cam gayat la pulak kan..orang lain dah lama ada tak kepoh pun kan...take pic seround dua....kasi tatap lama-lama k....

perah santan itu perlu ya kawan-kawan..

cak kun cak....hihihi...memperagakan jersi bola orang bagi

time ni memang gedix semacam jerk la..

macam 2 aksi ada tau..

muncung cam....haha


lagi satu aku nak kongsi ngan korang..nampak tak mata aku cam selalu sangat sembab...nak tau nape..sebab aku kurang tidur..aku ni ada penyakit insomnia sebenarnya...(aku sendiri yang detect yerk)..dan akibatnya memang jelas lah mata aku selalu sangat sembab...korang tau tak macam mana nak dapatkan tidur yang berkualiti??ceciter sikit...
                             

korang tengok la...jerawat mula tumbuh didahiku..ngatkan dah sembuh penyakit pimple ni..tapi dia kembali..arghhhhhhh!!!!!!
bagi sikit petua hilangkan pimple yang menyemakkan serta menyakitkan ini...



Monday, 14 March 2011

p.O.s.I.t.I.f-B.i.S.n.E.s-J.e.R.s.I B.f

          Assalamualaikum...hihi..salam isnin sume...macam mana hari ni..adakah mengembirakan or menyedihkan...apapun ambil sebagai sesuatu yang positif..hari ni dah masuk minggu ke-3 aku praktikal kat ward Mahkota Medical Centre..so far ok jerk..memang best ditambah staff2 yang mesra alam..bertambah happy aku kerja..tak de lah tension semacam kan...
      
         Tak lama lagi aku akan start buat bisnes melalui blog ni..jual beg tangan dengan harga berpatutan..memang cantik2..huhu...kalu berminat nanti ley la selalu jenguk blog aku ni untuk tahu sebarang perkembangan..kata orang buat bisnes melalui blog or FB memang boleh untung so orang2 yang miskin macam aku ni nak try la..dapat bayar duit broadband pun cukup..huhuhu..betul tak??hahaha...nak wat macam mana,dah memang dalam badan aku ni ada darah bisnes punya orang...memang pikir nak berniaga jerk..

       Ini citer ari sabtu punya..lambat pun lambat lah....akhirnya my lovely abah belikan jugak aku jersi bola Malaysia..sayang abah sesangat sebab paham minat aku kat bola sepak Malaysia..pelik jugak sebab aku sokong Malaysia jerk Tak sokong pun EPL or lain2..abah aku belikan jersi warna biru..mengikut taste aku sebagai girl la,takkan nak warna kuning tuh..dalam otak aku sekarang nak cari boyfriend yang minat bola so die boleh carry aku gi stadium ngan dia..nak pakai baju tuh..hahaha...tak glamor pun biar lah...janji aku ada kau ada ke??hahaha...

Sunday, 13 March 2011

SEIRAS KE? komen sikit..



Halo..good evening...sama tak gadi skat bawah tu ngan aku...ada iras tak?bahagian mana yang tak sama or yanga sama..that girl ada dalam list friend dalam FB..nama dia Norsaidatul Mysara..mula2 my member yang cakap BF dia punye cousin ada iras ngan aku..so untuk memastikan kami punya wajah yang hampir sama..aku pun add la dia..tapi pelik..aku tak dapat jumoa langsung bhagian mana yang sama tu..Mysara ni bertudung...comel2...kalau comel tuh memang sama la ngan aku.hikhik...perasan je..korang cube la carik bahagian mana yang sama antara aku dengan Mysara ni..






                                      












How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Friday, 11 March 2011

TSUNAMI MELANDA JEPUN

Pada 1.46 petang tadi  Jepun telah ditimpa bencana besar apabila tsunami telah melanda negara mereka.Setakat ini itu yang terburuk sejak 1900 - 8.9 SR! very scared tau...sure owg2 dalam bangunan dah cuak nape bangunan goyang giler... memang sangat teruk kesannya.Ada beberapa link yang sangat berguna untuk ikuti perkembangan tsunami ini link adress nya

ada beberapa video berkaitan tsunami ni








Sabah dan Labuan dijangka akan terkena 'tempias' tsunami ini,risau juga sebab abang,kakak ipar n anak saudara duduk kat Kota Kinabalu..dah la my bro tu navy..jangan gi tepi laut yerk Bro.....harap2 Sabah dan Labuan xkene ape2.....amin...

kredit kepada Joegrimjow kerana sebahgian diambil dr blog beliau,untuk maklumat lanjut sila layari blog beliau di http://joerrimjow.blogspot.com. Thnx ya....

bad mood

susah nak caye orang lagi....
pengalaman mengajar aku jadi lebih tegas..
xmo dah nak kesian2 ngan orang sebab belum tentu orang kesian ngan kite..betul x??

Wednesday, 9 March 2011

malam yang mendebarkan =)

           erm....malam ni pukul 11 malam  game Malaysia menentang Pakistan...agak lewat ye game bermule....dah la esok keje kul 5 pagi kene bangun...cam ne tuh???larat ke nak tengok bola dan esoknye kene bangun awal...hahaha..aku berserah jerk la sok macam ne kan...pagi tadi jerk dah membuktikan aku tak cukup tido..dengar staff nurse pas report macam dengar Dato' CT menyanyi tau..bagai dibuai untuk tidur jerk...

          hopefully Malaysia akan buat yang terbaik malam ni...kalu boley sume pemain kene jaringkan gol terutama Muslim k...janji kene gol satu....huhu..i ni peminat ke-2 u selepas cik noraida puteh....lalalalala....

macho beb!!! tapi dh milik owg...doakan u bahgie ye cik muslim..


lalalala...korang borink pown aku xkisah..janji aku masukkan jugak pic2 ni...hahah

copy and paste ni....kami sokong pemain malaysia....sume k....bukan Muslim jerkk!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, 7 March 2011

*GIVEAWAY 3 SPONSOR*


ley dapat adiah cokelat eh...my paberet la tuh...nak sekotak boleyh...haha...sape2 yg rase nak memiliki cokelat itu pegi la kat eqbalzack,ia terbuke kepada sume blogger2 diseluruh dunia...
tQ pada akukenangkaw sbb tag fan no 1 muslim ni..hikhik..
disebabkan syaratnye kene tag seseorang so ayien dengan besar hati nak mengajak kasih zulaikha join sekaki....awak nak cokelat x???hihi

abg eqbal..betapa sedap kalu cokelat tu mencair dlm mulut sy..=P


MALAYSIA VS PAKISTAN 9 MARCH 2011

bola..bola..bola dan terus bola...ayien akan update tentang perlawanan bola negara kite dari semasa ke semasa...next game pada 9 march ni adalah perlawanan ke-2 Malaysia menentang pakistan selepas kite menang mase game di stadium Shah Alam 24 feb ari tu 2-0....hopefully Malaysia akan wat yang terbaik untuk pusingan kelayakan Olimpik tu...buktikan bola sepak negara kite dah lebih baik dari dulu-dulu...

Ayien rase barisan pemain masih dikekalkan macam game sebelum ni...arap2 xde yang tercedera or di buang padang...lagi pun sorang pemain Shakir Ali dah dapat kad kuning pertama.
Nak ajak reramai ke stadium x boleyh sebab jauh tu pakistan...so ape kate korang sume duk je la depan tv sambil makan jajan....sokongan anda sangat diperlukan...gitu...
wat my star Muslim Ahmad...wat yang terbaik....

happy gile kalau MALAYSIA menang lagi..


inilah zaharul yang telah menjaringkan gol apa awal minit pertama

15,3,7,14

mesti kat Pakistan nnt xseramai nikan??

inilah shakir ali...boleh tahan jugak die main..

xmo dah tengok muke cenggini..happy k..

barisan skuad olimpik



DARAH!!!




Macam takut jerk kan tajuk entry ayien kali ni..huhu..kisahnya hari ni kan ayien praktikal kat sebuah private ospital at Melaka ni..ayien berjaya ambil darah seorang auntie ni untuk spesimen..member yang lain sume tolak so ayien ngan beraninya menyerah diri pada staff nurse disitu untuk wat prosedur..kalu sume tolak sape nak watkan..hahaha...lepas wat asesmen kat tangan dia ayien prepare barang2 yang nak digunakan..ajak la sorang staff nurse teman sebagai capron(huhu..name lain saksi)...auntie tu langsung xcuak ayien nak cucuk tangan die...nampak sangat berserah..

ZO:good evening auntie...saya student nurse Zaituain dr Kolej Nilam ingin mengambil darah auntie untuk spesimen ..harap auntie dapat menberikan kerjasama...
Patient:boleyh2.....(beria auntie angguk)
ZO: Sakit sikit tau auntie...
Patient:Tala apa la...sikit saja....

bersaksikan beberapa orang student Segi dan Nilam,ayien berjaya ambil darah auntie tu dengan sekali cucukan jerk..hebat x?haha...
Itulah pengalaman kali kedua ayien ambil darah pesakit dan alhamdulillah sumenye berjaya...

ini cara terbaru pengambilan darah...tapi aku belum pernah try gune lagi

ni ambil spesimen darah dari seekor anjing

ha!!!!
ni cara puntianak ambil darah orang....hahaha
nak tau kenapa puntianak suke kat leher kt sebab kat bahagian tu merupakan arteri yang besar atau carotid arteri so senang la die nak hirup sume darah dalam badan manusia....


lagi 1 yerk..inilah bentuk sel drah merah kite...macam kacangkan...huhu
daaaaaaaa..

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...