Google+ Followers

Wednesday, 27 April 2011

LAWAK JOZAN TERBAIK!!!

sape setuju Maharajalawak lebih bagus dari AF yang meraban tuh??angkat tangan macam saya....hehehehe...memang betul pun...tak ada mood nak layan AF sebab tak minat sorang pun...sekarang ni tengah layan Maharajalawak yang kat astro warna kalau tak silap aku...kat umah tak langgan astro warna..so selalu tengok kat youtube jelah kan..huhu...tengok punya tengok aku cukup suka dengan lawak Jozan walaupun ada yang kata lawak dieorang stereotaip ke apa ke..janji aku gelak sakan time dieorang perform...paling tak tahan week 2 yang Joza tiru gaya artis tu....serius macam yusuf haslam ngan syamsul yusuf...teruskan buat persembahan terbaik....chaiyok2 Jozan..



week 1

 

 week2 pecah perut hamba

 

week3

 
week 4

layan la video dari ale06053 dan enjoyshow-kredit buat dia...tQ...

Saturday, 23 April 2011

Dunia FB ku...

petang kawan2...mood yang tak berapa baik sekarang...macam-macam masalah datang masa ni..ngan member-member lain ngan orang luar lain...sampai tak tau nak fikir apa..hopefully orang luar tu insaf cepat dan pulangkan balikapa yang patut kepada saya..dengan itu baru aku akan memaafkan kau...




dah jangan cerita yang sedih-sedih..sekarang ni mood aku selalu seiring ngan FB aku...kalu mood xbape ok memang aku sangat suka mengupdate disitu...kadang-kadang kawan-kawan aku selalu jugak teguraku...'nape aku selalu mengadu dalam FB..saje ke nak satu dunia tau masalah ko?'..sebenarnya bukan macam tu,cume aku rasa FB dan blog aku ni saling berkaitan..rasanya tak salah aku nak update apa yang aku tak puas hati dalam FB sebab ngan cara tu orang yang kita tak puas hati tu akan sedar.. tak de lah asyik sakitkan hati orang..tapi ada baik buruknya jugak...selalu nya selepas 24 hour aku akan padam status aku yang aku tujukan pada orang tertentu...hahahhaha..bukan takut tapi itu hanya luahan sementara tak ada niat nak panjangkan macam sungai nil tuh..hehehe...penah la sekali aku gaduh ngan member kamcing sampai ramai yang tahu and akhirnya dia merajuk ngan aku sebab dia tak suka aku update yang bukan-bukan pasal kiteorang..kalu pasal orang lain tak pe so dari hari tu memang aku simpan je apa jua perasaan di hati...hopefully korang ikut la perangai aku yang suke sangat update status meraban di FB...jangan dalam Blog jerk....hehehehhe

Sunday, 17 April 2011

Contest Mata Paling Kebabom!

yes yes yes! akhir nya aku tulis gak entry pasal contest nihh. aku nak buat contest pasal mata pulak kali ni. akan ada dua pemenang. aku ingat nak buat dua kategori, satu pemenang mata paling kebaboom lelaki and satu lahi untuk kategori perempuan.

tapi aku macam ragu2 jea. ada ke laki nak join contest cmni. so, aku tak buat kategori lahh. aku just nak cari 2 pemenang sahaja. takda nom 1 or 2. just ada pemenang jea.

tadaa!! banner tok contest kali ni ;)

setiap contest mesti bersyarat, so syarat2 nya ialah:
  1. Jadi follower Farzana Farzanto. supaya senang aku nak inform apa2 pasal contest ni. lepas contest ni abes, nak unfollow aku balik pon takpa.
  2. Kena LIKE page ni CLICK SINI. sebab hadiah korang datang daripada sana.
  3. Pemenang contest ni akan ada DUA orang.
  4. Make an entry about this Contest. tarok gambar yang korang nak taruh kan sekali. lepas buat entry, tinggalkan link entry korang dekat komen entry ni.
  5. Gambar2 korang tak boleh lebih dari paras dada. sebab contest ni FOKUS kepada MATA. tak kisah berapa keping korang nak taruk, tapi aku akan pilih SATU jea okay?
  6. Tag kepada 3 rakan blogger korang.
  7. Letak banner di side bar blog and link kan terus ke entry ni.
  8. Gambar2 tu akan aku akan upload kat page yang aku suruh korang LIKE tadi. Picture yang dapat most LIKE photo akan menang.
  9. Korang akan dapat sepasang CONTACT LENS sebagai hadiah pada setiap pemenang dan ada hadiah rahsia lagi satu. haaa. nanti aku update pasal hadiah rahsia tu.
  10. Penyertaan BERMULA pada 17 April hingga 17 Mei 2011.
sebaran pertanyaan korang boleh klik blog Farzana ni...huhu...

Dengan ini aku nak mempertaruhkan beberapa keping gambar yang menunjukkan kegojesan mata aku..hahahaahha...perasan giler tapi takpe,ada saya kisah mata saya suke saya lah...huhuhuhu...jangan marah ye.....


 sentuhan jurumekap iaitu kak jue sayang....tQxx


 amacam???

korang boleh lah membantu aku dalam contest ni dengan mengelike picture aku di page rasmi CLICK SINI milik ni...sape like aku kasi kiss 1...hahaha...lagi banyak korang like semakin sayang aku pada korang...mmmmuuuaaaahhhh

dengan senang hati aku nak tag ke beberapa orang kawan aku yang comel2 ni...gojes jugak mate mereka....

  1. azmirafarid
  2.  nurazizahyahaya
  3. 49 
 selamat mencuba nasib.....daaaaaaa

new hair...

 experiment terbaru...dan aku berjaya.hehehe...aku suke sangat nak rambut baru aku ni...sebab look better than before yang macam singa tu...hhahaa..sampai mak aku pown kate nape lah muke ko berubah ni ayien..hihihi..nice mak!!!!

Saturday, 16 April 2011

nurses life...^_^

good evening u'all...entry kali ni dibuat khas untuk member-member aku 1/09...semua tu student nurse sangat comel-comel belaka...actually banyak kenangan dengan mereka semua...yang indah yang pahit,yang tawar dan masin semua ada dan telah diadun menjadi satu rasa iaitu SAYANG...hahaha..dah 2 tahun membelajarkan diri kat kolej nilam ngan korang semua dan tinggal 8bulan saja lagi kita melakar kenangan bersama supaya persahabatan kita semua takkan hilang dan terus kekal...amin.....hopefully kita semua akan lulus cemerlang dalam exam LJM nanti...100% k kawan-kawan,..


happy together wit u'll

my belove coordinator...


i found u at nilam college..gojes 
MARSHITA
my good frend
 ana wit zila..dulu2 selalu tertukar nama mereka berdua..huhu
ana ko selalu mengalah ngan akak2 tua ko ni kan..

this gurl sgt baik dan disayangi ramai...
BEQ beneq
notty gurl..this gurl sangat sopan..alway salam tangan aku...
AYIE
ko kejam selalu...tapi aku sayang ko..hahaha
Martopo aka MASRINA
aku sangat suka bekerja dengan kau
LIS aka gemuk..tapi xgemuk pown..huhu

sampai sini dulu aku aku update pasal korang...nanti aku update lagi...huhu..

Friday, 15 April 2011

susahnya nak kontrol marah...

lame dah tak update tentang perasaan aku sendiri..lately aku baru sedar aku ni seorang yang mudah marah..esspecially berkaitan ngan kerja..kadang-kadang aku sendiri sedar kenapa aku jadi tetiba jadi marah ngan seseorang?nak-nak sekarang memang musim menyakitkan hati..ngan problem dengan member,adik-adik yang tak faham bahasa,dan banyak lagi lah...kadang2 aku teringin nak jerit macam ni


 mesti puaskan...ahhahaha...aku selalu jugak marah-marah ngan adik-adik junior aku ni...bukan ape...aku tak nak dieoarng jadi macam student-student kolej lain..biarlah dieorang nak benci aku ke apa ke..tapi aku kisah tau...huhuhu..demi kebaikan ye adik-adik...tolong la bagi nasihat sikit pada aku macam mane nak kontrol marah...macam-macam cara dah buat tapi.....ermmmmmm

Tuesday, 12 April 2011

ayuh layan Marimar

samat petang sume....hari ni aku nak citer sikit pasal citer kat tv yang baru je aku layan tadi....tersangat syiokkk sampai aku teringin nak tulis entry pasal citer ni...hero dan heroin nye plak tersangatlah gojessss dan cantik dan hensem belaka...hihi...bukan apa jalan cerita dia memang best...apa yang aku tau..cerita ni di ambil dari telenovela marimar mexico lakonan pelakon thalia yang popular dalam rosalinda tuh...hihi...so aku teringin nak mengajak korang layan citer ni sampai habiss..boleh.......layaannnnnnnnnnnnnnnnnn....
 hero:ding dong dantes sebagai sergio

 
marian revira:marimar




Friday, 8 April 2011

KAMI SOKONG SUME!!!!!!!!!!!

samat malam..huhu..sangat bosan dan aku ngah terpikir-pikir entri ape yang aku nak wat malam ni..rasanya dah lama tak tulis entri baru..huhu..padahal baru 3 ari jerk kowt..sabar je lah ye kawan-kawan...malam ni aku nak update pasal bola..boleh tak?ada yang tak suka ke???sapa yang suka angkat tangan macam saya(ala-ala usup whilcha)hahahahha...

nak story sikit la tentang beberapa page pasal pemain bola dah start aktif gile sejak belakang-belakang ni...punya lah banyak page kami sokong sampai aku dah pening nak sokong mana..hahaha..tapi aku lebih sokong muslim lah kan..terbaik punya defend tuh..huhu...

pada sesiapa yang minat  bola or pemain bola boleh la mengelike page mereka,dan pasti anda tak rugi sebab admin page masing-masing sangat sporting melayan peminat...korang rasa sangat happy nanti..percayalah..hahhahaha

antara page yang ada ialah:

Kami-Sokong-Mohd-Muslim-Ahmad

Kami-Sokong-Mohd-Safiq-Rahim

/Kami-Sokong-Mohd-Fadhli-Shas

Kami-Sokong-Mohd-Asraruddin-Putra

Wan-ZaharulNizam-Wan-Zakaria

We-Support-Mohd-Khyril-Muhymeen

kami sokong safee saliSafeeSali_10-Official

huhu..setakat ini je yang aku dapat tulis..nanti-nati aku akan update lagi page-page yang berkaitan....korang pergi lah like sume page ni untuk menyokong bola sepak Malaysia..bakal ke Piala Dunia amin..huhu...

Tuesday, 5 April 2011

bila Cronic Tonsilitis

Good evening all...petang yang sedih lagi mengharukan..aku telah didiagnoskan mendapat Kronik Tonsilitis oleh seorang doktor pakar.Aku dah lama agak tonsil aku memang bermasalah..Pagi tadi masa aku di tempatkan kat klinik doktor pakar ENT aku amik la kesempatan tu untuk tanya tentang masalah aku ni..actually tonsil aku selalu keluarkan benda-benda putih yang agak berbau so bila aku bagi tau doktor dia check dan bagi tau aku dapat kronik tonsilitis..doktor pun tau aku punya tonsil memang dah lama kronik,siap berlubang lagi tau.Doktor advise aku untuk buang tonsil tu (wat tonsilectomy) atau aku boleh kurangkan benda putih tu dengan kumuh sentiasa tapi benda putih tu keep on ada jer..memang takkan hilang..

so bila fikir-fikir balik baik aku buang jerk..nak wat apa simpan benda dah rosak..tapi satu jer la system immunity aku akan low sebab tonsil tu salah satu yang jadi kubu mengawal kuman2 masuk dalam badan kita..dari aku terseksa ngan benda putih tu baik aku buang jerk kan..tapi kos agak mahal la...dalam rm4000..kos aku nak wat kat private hospital..bukan aku tak nak wat kan hospital biasa tapi aku percayakan doktor tu..dia sangat bagus...nama dia Dr Venugopal ,pakar ENT..kalau korang ada masalah telinga,hidung ngan tekak boleh la jumpa beliau kat hospital Mahkota medical center,Malacca..layanan 1st class tau..huhu...doakan aku selamat nanti yerk....aminnnn..

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...