Google+ Followers

Tuesday, 22 February 2011

MALAYSIA vs PAKISTAN 23 februari 2011

disebabkan semangat MALAYSIA yang kuat dalam diri kt ni...kt doakan team negara kt akan menang masa esok...perlawanan pra olimpik ni,pusingan kelayakan..skuad bawah 23 tahun akan menentang pakistan esok..antaranya Mohdmuslim Ahmad,Khairul fahmi(bf jejariruncing.blogspot.com),fadhli shas,ferris,izham dan ramai lagilah...(khairul fahmi,shakir ali,faizal abu bakar,fakri shaarani,k.gurusamy,mahali jasuli,muslim ahmad,mohd affize faisal mamat,faizal muhamad,s.sivanesan,irfan fazail,wan zack haikal,zaharul nizam,izham tarmizi,fadhli shas,gary steven,fandi othman dan ferris daniel) .Dengar cerita ini adalah skuad yang boleh tahan kental jugak..ade beberapa pemain yang bermain masa Malaysia menang piala AFF ari tu..huhu...kt nak tgk la Malaysia layak ke peringkat akhir olimpik...ley naik ranking dunia lagi..chaiyok2 Malaysia...


ini team Malaysia masa lawan Indonesia.


aksi sangat penting yerk untuk meyakinkan orang ramai yang die adalah antara defend terbaik.


fadhli shas(pic ini di kidnap dari yahoo)
defend terbaik



aksi mohdmuslim ahmad
bg kt die adalah defend terbaik negara kalah aidil k..


khairulfahmi


amukan harimau malaya kat stadium shah alam esok...

kt mmg suke baju ni..

sebelum perlawanan..


walaupun tanpa safee sali dalam team olimpik..kt doakan Malaysia teguh + kental yerk..

nota telah siap ditaip...

credit pada eisya sebab kt amik pic dr fb nye....tQ


Saturday, 19 February 2011

windunye ngan zaman kanak-kanak






Bile kt tgk anak buah kt sekarang ni,teringin sangat nak jadi budak kecik balik sebab ape yang dieorang buat selalu takkan dimarahi orang punye...paling kurang pukul bontot..tapi cube kalau kt yang dh besa mcm zirafah ni wat salah,sume orang nak marah ngan ditambah lagi kaunseling dari pihak tak bertauliah...leh bengkak telinga tadah nasihat2 tu..

dulu mase kecik kt selalu ckp bile la kt nak besar,bosannye jadi orang kecik ni,xley wat tu,xley wat ni...macam2 xley wat...nak kuar ngan kawan sekolah pun sebulan sekali..bosan2...tapi sekarang ni memang la nak pegi mane2 pun boleh tapi ade la jugak nasihat yang kt dengar dr mak kt yang bile kt pikir balik ape bende tuh..nasihat mcm xjalan jerk...hahaha

mak: ain ,xpayah la keluar,duk kat hostel tu bace buku.
kt : tapi mak,ain nak beli makan jerk..
mak : alah ain pesan je la pada kawan2 yang keluar tuh...
kt :tapi mak..(blm sempat ckp lagi)
mak :ain duk umah bace buku tau..jangan nak keluar tak tentu arah..mak tak suke ko mengedik kat luar
kt : baiklah mak.Ain duk umah jerk lah..

adoi begitulah pesanan mak kt yang kadang2 dari jauh pun nak jgak jage keselamatan anak die sorang ni....tapi ari tuh kt kuar jgak,kire kes tipu lah..

dulu mase sekolah lain sikit..kalau kt nak kuar mesti kene guling2 dulu baru pat kuar...nangis sampai bengkak2 mate yang comel ni...huhu...nasihat xada macam sekarang...panjang berjela-jela..

masa jadi kanak2 nak jadi orang dewasa bile dah besar cenggini nak pulak jadi kecik balik...tak faham betul perasaan ni kan...
windu saat ngan kawan2 mase kecik tu paling penting dan bernilai.....huhu...
disayangi semua,sekarang sikit jerk orang sayang,,,,hahahha

okey la sampai sini jerk yang mampu kt taip..penat sudah jejari ni menaip cecite yang tak bepaedah ni..huhu...





Thursday, 17 February 2011

TrAuMa-

Disebabkan minggu ni kt belajar subjek baru so kat sini kt nak kongsi lah sikit tentang ape yang kt dah belajar..topik yang kt nak kongsi ni memang interesting la jgak..tentang trauma atau kecederaan parah..

orang kate belajar nurse ni best,senang dapat kerja,baju cantik la macam2 lagi..tp bagi kt kalau kt nak jadi nurse bende tu sume tak penting,yang penting kt mesti berani membantu orang yang cedera parah dan perlukan pertolongan kt..selain hati yang murni...hahah(cewahh berfalsafah plak die..)

mase 1st day,kt belajar tentang disaster yang terbahagi pada 2 iaitu semulajadi atau disebabkan manusia sendiri..
kalau semulajadi tu macam gempabumi,tornado,tanah runtuh dan sewaktu dengannya...manusia pulak lebih kepada kemalangan contohnya bom,kebakaran,accident dan macam2 lagi lah...

bagi anggota paramedik mereka ada kod-kod tertentu untuk mengklasifikasikan sesetengah kes contohnya yang biasa:


  1. kod merah : kebakaran
  2. kod kuning :disaster
  3. kod hitam :bom
  4. kod jingga: asap
  5. kod biru : kardiak arrest 
selalunya paramedik akan berkerjasama dengan polis dan bomba dalam setiap kes kemalangan..

korang mesti takutkan kalau tengok kemalangan depan mata korang....haha..darah merata-rata,dgn bau busuk lagi...badan teputus dua...hai boleh tahan ke ni..

paramedik jugak kene asingkan setiap casualty(nama lain bagi mangsa) mengikut keterukan kepada 4 zon,contohnye kes yang teruk macam bleeding ++ kt kena letak die pada zon merah , kalau yang alami kepatahan anggota badan tapi sedar kt letak dalam zon kuning , zon hijau hanya untuk kecederaan ringan macam terseliuh dan kes yang boleh jalan lah..
kalau zon hitam tu bagi kes kematian dan tak boleh diselamatkan lagi..contohnya macam putus anggota badan terutama kepala,hangus terbakar,dan kecederaan otak sampai dah terkeluar isi otak  memang kes2 yang tak boleh diselamatkan lg..

dalam kelas tadi ade tengok video macam mane bomba keluarkan orang dr dalam kereta yang dah remuk..kt memang tabik gile ngan cara dieorang selamatkan orang..nampak ikhlas dan tak main2..mase tu baru la kt sedar tugas bomba tu bukan setakat padam api jerk tapi jugak selamatkan orang macam paramedik jugak..

kt lecture kt kalau lah dlm 2 masa tu ade hampir 80 orang mangsa tapi hanya ade 4 orang kaki tangan kt tak boleh buat kerja lengah2..setiap sorang mangsa kt dibagi masa 30 saat jerk utk selamatkan tak boleh lebih..kalau dalam tempoh itu masih tak sedar,mangsa tu dikira mati...(gila kan macam mane dlm 30 saat nak selamatkan orang) dan nyawa orang muda lebih berharga dari nyawa orang tua dalam tempoh ni sebab diorang tu generasi masa depan erm....korang cube bayangkan..(takkan la xnak selamatkan orang tua kan xsampai hati kt nak wat gitu....

okey lah sampai sini jerk dulu perbincangan kt..lain kali kt kongsi lagi kalau ade cerita yang bagus2...huhu
babai.....

Tuesday, 15 February 2011

apabila kt perlu memuaskan hati semua pihak =(

masalah bile orang tak nak maafkan kt atas kesilapan sebesar zarah tu...bukan niat nak merampas or nak menikam belakang..tak ade siapa yang faham,tolong la terima sahabat ku tersayang..untuk ape kite bergaduh untuk seseorang yang tiada kepentingan dalam hidup kite..be cool la..so sure die tak pandang orang biasa ni..ingat ye sahabat tersayang...kt sayang ko....bkn nk bunuh ko ngan tikam belakang...kt really appreciate persahabatan ni...ko lain dr lain..samemacam orang tue tersayang aku jgk...



p/s: Isu ini berkaitan ??????????????
WTfruit i dont know...

Monday, 14 February 2011

kelas tidow namenye....

pagi2 lagi dah bangun nak gi kelas...actually kt x tau la nape sejak kebelakangan ni kt rase mcm bohsan sgt nak study agi....cube korang bayang kelas 6 jam,4 jam tidow dan selebihnya kt pokus dan main2...selamat la duduk depan...xde la lecture perasan sangat kalau kt tido sebab die lebih banyak pandang orang yang duduk belakang..

                                          aku bosan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 



                                        




itu je la kt mampu jerit dalam hati kecik ni..huhuhu....member sebelah ley plak dodoi kt time tido tu...

korang jangan la tiru aksi kt dalam kelas tu..nanti tak banyak yang korang dapat masuk otak...ini pun ke kena bace balik ape yang lecture tu ajar tadi...

babai korang ..

Sunday, 13 February 2011

owh COOLBLOG yang sangat menawan...

ari ni seharian berjalan..tepat pukul 3 kami seramai 8 orang telah mengeluarkan diri dr kolej ni...awhhh terasa bebas sgt....tapi satu jerk kepanasan memang tak terkawal...berpeluh-peluh badan ini....sempat gak la bertekak bergurau senda tengah2 jalan tuh....selepas penat berjalan kt ngan member kt gi beli satu minuman ni...nak tau x ape die hahahah...coolblog berperisa chocolate...sgt la sedappp..dah jadi kemestian
kt kalau keluar akan beli satu...korang boleh try chocolate mix ngan oreo...yummy giler.....xnyesal apetah lagi kalau yang buat tu ehmmmm...paham2 je la kt ni kan....meowwwww...bye...... <3 <3

mypebrate no 1....chocolate blog....

kredit utk fb coolblog

Saturday, 12 February 2011

erm...kt jumpe awakkkkk

pagi tadi pas bangun tido...kt ngan member gi klinik...demam still ade...38 degree...
kat klinik tadi pas jumpe doktor..amik darah..doktor suspek kt kene denggi..ermmmm..takutnye..die suruh datang lagi isnin ni....so kalu x baik jugak demam ak ni..memang check lagi la....

pas ke klinik..kt ngan member,chetah pegi la cari kedai makan.So kami plan makan kat pasar jerk..sedapp jugak.kami makan nasi goreng ayam bersama air mata kucing berserta sate 10 cucuk...sedappppp.
tengah2 kt makan kt ternampak mamat yang selama ni dah lame kt jeling2 die...(gatal nye kau...haha)
ari tu die pakai baju warna pink..hehehe...bukan gegurlz ke...tap die xperasan kt.maybe sebab kt pakai tudung..susah nak pasan kan...hahaha...die makan ngan sorang bdk tu(pakai pink gak)selang 2 meja dari kt..kt tunjukkan kat chetah..

ayien:kak cube tgk kanan..tu la mamat yg org cite tu
chetah:owh ye ke...eh ade sorang lg mmbr die pakai pink..
ayien:tu adik die kowt...ensem x??
chetah:boleyh la....hahaha
ayien:gatal nye aku ni...(terus jadi macam kucing)

sampai la kt bla dr kedai tu die xpasan kowt....xpe2 ayien...jodoh xkemana...hahahaha
sekian story pas balikm klinik....untung gi klinik dpt jumpe die....hahahha
die tampan seperti ini..hahahha....tipu jerk..



selesama+demam....kenapa kau datang pada ku...

hari ni dah masuk 4 ari aku mengalami selesama,sakit tekak,sakit teling,dan demam....benci benci benci!!!
paling kt  xsuke bile hingus mengalir...rimasnye selekeh lagi....arap2 pas makan panadol ni ley baik...aminnnn..esok pagi nak jumpe doktor nak minta ubat piriton.....ubat selesama....malulah org tengok ingus leleh...geli tau...

Friday, 11 February 2011

selamat tinggal semester 5..selamat datang semester 6

sedey2...tggl lagi 10 bulan jerk kt study kat kolej ni...erm..ari ni semester baru bermula...naik pangkat lagi...hahaha..tapi lg berat la bahu ni bawak bende warna merah kat bahu ni...ermm..
MS K pesan jadilah lebih matang dan dapat menjadi contoh padfa junior2 yang ade....boleh ke nak jadi contoh???diri ni pun xbetul lagi.....
exam genitourinary dah pas
exam reproductive dah pas
exam ENT dah pas
exam research pun dah pas...
harap2 dapat result yang flying colour kate MS K...
hahaha

MS K: u 'll jgn nak tinggi diri...jadi contoh yang baik wat junior u'll.
murid: baik MS K...
MS K: Satu je u'll ni...tak pernah nak tonjol kan diri.bila ade prosedur nak buat..angkat tangan offer diri bukan bile panggil baru nak buat...
murid: baik MS K...:(kami bukan xnak tonjol kan diri tp kami ni pemalu MS K....hahahaha)

MS K ni mmg sangat2 sporting....kt rase happy die jd koordinator kt....

semester baru dah mule.ada  4subjek jerk lagi......
  1. psychiatric
  2. pengajian am(sudah abis study...sume pas ngn berjayanye..tahniah yerk...=)
  3. trauma 
  4. management
susah jgk walaupun 4 subjek jerk....so kite tunggu la macam mane hasilnya nanti......
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...






bile pasan diri tu cantik...

hahaha..agak pelik tajuknye..macam marahkan orang pun ade...sebenarnye kt ckp diri kt sendiri....=)

sekali2 pasan xsalahkan.....inilah hasilnye bile kt rase sdiri kt ni dh cukup gojes...mari kite lihat hasilnye
pasan2.....lalala
kesan edit yang melampau...


erm......korang pun mesti kekadang pasan cun gak kan...hahaha

Tuesday, 8 February 2011

1st paper abis ngan suam2 kuku.......

Salam....exam ari ni agak senang tp agak susah jgk la kan..lecture i yang sorang tu memang nampak sangat kecewa ngan result yang keluar...walaupun suara die slow je tp memang nampak tegas disitu...

Monday, 7 February 2011

ExAm!!!!!!!

salam..agak lame i xmenulis kat blog ni...this week memang stress gile2..final exam utk 4 paper..OMG..bace mcm dh x tau da ape yg i bace..kadang2 nyesal jugak..tp nyesal xgune dawh...wat abis air mulut je membebel ngan member nyesal2 tp mmg xpernah insaf..next sem wat lg...xwat preparation langsung...ini lah hadiahnye...arap2 result gempaq la jugak...hahhahahah...nak dapatkan gpa 4 bkn senang..so gpa 3.75 pun oren jgk...hahaha...


♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...