Google+ Followers

Wednesday, 4 January 2012

Luahan Hati Seorang Sahabat



Salam malam semua...boring la malam-malam macam ni tak tahu nak buat apa..cari idea untuk entry pun bagus jugak...tapi mungkinlebih emosi sikit..dah lama pendam..so tak kira nak story jugak...


5tahun dulu(sekarang aku 22thn so mas 17 thn le)aku ada sorang kawan rapat..kalau orang tengok dieorang akan cakap bestfriend...(tapi tak la sampai macam tu)aku name kan dia W..kiteorang sedara dari kecik main guli sama-sama..hahaha..


Masa ayah aku sakit (stroke) and then aku transfer balik melaka..so segala hal sekolah semua pindah la kat Melaka..mula-mula W sangat la berlagak...(pengawas kat sekolah)aku ngaku penah dibuli dia masa tu..biasa budak baru..lagi datang dari KL sure depa sume menyampahkan...(padahal aku muka innocent giler)so perjalanan aku dari sepanjang setahun sekolah rendah dengan dia sangat menyakitkan...

Ntah macam mana aku boleh baik dengan dia..and kami jadi kawan...masa tu dia pulak transfer masuk sekolah menengah aku..so W macam lost kejap so banyak cari aku...sebagai kawan yang baik memang aku sentiasa ada untuk dia..kami pergi balik sekolah sama-sama...sampai la oneday,aku gaduh dengan dia pasal perkara yang langsung tak ada kaitan dengan kami...so aku move on je..lagipun aku tak salah apa-apakan..


Kemudian baik lagi...(sebab dia nak kawan dengan kawan lelaki aku)...sejak tu memang kami kawan je..serius aku anggap dia kawan aku paling rapat,pergi sekolah sama-sama,keluar jalan petang sama-sama,dan macam-macam lagi...tapi aku macam sedih bila dia makin hari makin berubah...menjadi sangat sombong dengan apa yang dia ada dan tak boleh tengok orang lain lebih dari dia...(perluke kau nak berbangga dengan tempat kau beli baju..whatthefish)


Aku banyak pikir pasal persahabatan kami tapi yang aku jumpa hanya sakit hati..pasal family(banyak sebab tu)


Putusnya persahabatan kami selepas habisnya form 5...bila aku dah mula keje part time and dia pun hilang ntah kemana..kami dah tak bertegur sape....and sampai sekarang benda tu berlaku
actually dia adalah jiran aku dan sedara aku...orang yang ada pertalian darah dengan aku...


Aku perasan dia pernah buat fb tapi tak penah add pun sebab aku taknak dah campur dengan life die...dan adik dia pernah stalker aku dan aku marah sangat masa tu...(sape suruh stalker aku)tapi memang hobi kowt sebab ada dia add aku(mungkin dia)dan menggunakan alamat email yang ada nama aku berserta friendlist dengan exBF merangkap kawan baik aku dan adik beradik aku jua....rasa macam nak mengamukkan...n now fb tu dah deactive selepas di kaunseling saya...



Satu je yang aku kecewakan...apa jadi dengan persahabatan tu pun aku tak tahu..kadang-kadang aku nyesal bila pikirkan kenapa aku boleh bersahabat dengan dia...berjiran dengan dia....bersedara dengan dia...kenapa mesti dia....

sekian...luahan ala-ala tangkap muat,...tapi itu yang terjadi...=/

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...