Google+ Followers

Friday, 16 December 2011

Berakhir Sudah semuanya

Alhamdulillah akhirnya lepas penat memerah otak untuk mendapatkan segulung diploma,aku berjaya juga tamatkan pengajian dalam bidang yang aku rasa seronok.1/2009 masa mula-mula dapat tawaran aku sentiasa fikir kenapa bidang nursing yang aku pilih..bukan ke aku minat IT,arts and semua yang boleh bebas tanpa terperangkap dalam satu tugas je...

Masa pergi interview pun aku dengan selamba cakap dengan Ms Daphne(now my tutor) "Saya tak paham Bahasa Inggeris."ingatkan kena reject lah kan...tapi boleh plak dia terima pemohonan aku masa tu...tapi alhamdulillah selama aku belajar kat sini aku banyak improvement...

Sekarang,memang aku sangat bersyukur sebab terpilih diantara ramai-ramai yang datang interview..memang setiap pengalaman banyak mengajar aku jadi manusia yang sedikit berguna untuk masyarakat...Paling best,kat sinilah aku dapat kawan-kawan yang super duper hebat..82 orang yang macam-macam ragam..nak ulas pepanjang pasal dieorang kat sini takut jadi mengarut pulak...next entry aku akan buat pasal 82 orang ni....

kat sini jugak,aku dapat Mummy yang sangat caring dan prihatin pasal kami...Mummy Kek...will miss u...tak ada yang lebih baik dari Ms Kek dan aku rasa bertuah diberi koordinator sehebat dia...Benda paling tak boleh lupa bila aku memang tak dapat jawab soalan yang dia bagi,senang cakap aku memang jarang buat homework...so sekali kena hari-hari kena tanya dalam kelas sampailah aku jadi sedar diri yang aku kena rajin-rajin baca buku...dan sangatlah malu kalau berkali-kali ditanya tak dapat jawabkan...rasa macam nak pakai cermin mata hitam time tu jugak...TQ ms Kek yang banyak menyedarkan aku...kalau tak tak adalah pointer seperti hari ini...

Sebenarnya aku bukan orang yang sukakan perpisahan...memang sakit wooo kalau berpisah...3 tahun kongsi susah senang sama-sama,tarik rambut,makan maggi semangkuk,kongsi baju seluar,tudung...yang baik diambik yang jahat ditendang jejauh...setiap kenangan tu ada harganya...Tiada apa yang kekal kat dunia ni so kita kena terima perpisahan yang berlaku....

Aku pun kena pulak cari keja yang sesuai ngan diploma aku...hopefully cepat2 dapat kerja supaya aku tak bohsan selamanya...hiihihihi....
Head : knowledge
Hand : skill
Heart : caring...
Kita kena ada 3 H,Heart -Caring,Head-Knowledge and Hand-Skill....kalau salah satu tak ada memang tak bermakna la kita sebagai jururawat....A.S.K

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...