Google+ Followers

Monday, 21 November 2011

Mimpi Malaysia yang hampir PASTI



Tinggal beberapa jam lagi untuk perlawanan di antara Malaysia dengan musuh tradisi iaitu Indonesia..kalau tanya ayien sure la nak Malaysia menang sebab dah nama pun rakyat Malaysia kan....huhu...ape??nenek moyang ayien ramai dari Indonesia??Tak apa..yang penting ayien memegang kad pengenalan biru ok...


Jejari ayien memang dah gatal nak menaip entry mengenai perlawanan Final malam ni...ditambah provokasi yang dilakukan pihak yang tidak bertamadun....


Actually bila berlangsung perlawanan bola sepak di negara Indonesia mesti berlaku bermacam-macam perkara...kebanyakan rakyat mereka macam tak sporting bila part menerima kalah atau menang...kalau kalah di katakan menipu,main laser la dan sebagainya dan bila menang berbangga diri...padahal hampir kesemua pemain mereka tu diberi hak kerakyatan untuk bermain untuk negara mereka..agak-agak mereka dah ketandusan bakat hasil negara sendiri ke?  hanya mereka ada jawabannya...kalau menang pun macam tak bermakna la kan...


tengok macam Malaysia,jurulatih pun memang Made In Malaysia..Ong Kim Swee dan semua pemain memang rakyat jati Malaysia...macam Mahali Jasuli, Shukur Jusoh, Fandi Othman, Syahrul Azwari, Mohd Asraruddin Putra, Guru Sam, Irfan Fazail, Fadhli Shas, Mohdmuslim Ahmad, Thamil Arasu, Amer Sidin, Izham Tarmizi, Baddrol Bakhtiar, Zaharul Nizam, Khairul Fahmi, Zubir Azmi, Izzaq Faris Ramlan, Ahmad Fakri, Yong Kuong Yong, Nazmi Faiz.
Pertahanan Malaysia...
Semoga FINAL malam ni Malaysia akan buat yang terbaik...kekalkan rekod tanpa kalah dan jaringkan gol sebanyak yang mungkin...doa rakyat Malaysia mengeringi Kalian semua...dan bawa pulang pingat emas untuk Malaysia...


Semoga Syahrul Azwari,Nazmi Faiz,Mahali Jasuli,GuruSamy dan lain-lain dapat meledakkan goal sebanyak mungkin...

INFO:
  1. Pemain Malaysia akan dibawa kestadium dengan menaiki kereta kebal yang bernama Barakuda
  2. Izzaq Faris Ramlan tidak akan diturunkan kerana mengalami kecederaan semasa perlawanan menentang Myanmar
  3. Baddrul Bakhtiar yang memerangkap ketua pasukan Malaysia akan diturunkan malam ni setelah kedua-dua kad kuning yang dikutip sebelum perlawanan final telah digugurkan..
  4. Fandi Othman juga dijangka tidak akan diturunkan pada perlawanan malam ini akibat kecederaan yang dialami semasa menentang Myanmar
  5. Yong Kuang Yong dijangka akan diturunkan dalam kesebelasan utama malam ini 
  6. Pingat emas akan menjadi milik Malaysia
  7. Ong Kim Swee akan berada di tepi padang setelah digangtung perlawanan tempoh hari...semoga beliau dapat menyuntik semangat pemain Malaysia
Like ni ya...
 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=268162039897128&set=a.263312793715386.62424.183821168331216&type=3

    ♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

    ♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

    Daisypath Happy Birthday tickers
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...