Google+ Followers

Wednesday, 31 August 2011

Wordless Wednesday #4






HAPPY DAY

DOWNLOAD CINTAKU 120KM/J

Malam raya telah disajikan telefilem hebat ni...macam-macam pendapatkan...


SINOPSIS:

Rahmat ialah seorang mekanik kereta yang menyimpan cita-cita untuk menyambung pelajaran dalam bidang Kejuruteraan Automasi. Kawannya, Aril yang mahu menjadi seorang artis telah berhijrah ke Kuala Lumpur dan menetap bersama Rahmat. Aril memujuk Rahmat untuk berkongsi perniagaan menjual barang secara car boot sales. Mereka selalu berlumba dengan Zizie, musuh utama perniagaan mereka untuk mendapatkan tapak niaga yang strategik. Zizie telah mendapatkan bantuan kawan baiknya, Sheila seorang drifter untuk berlumba dengan Rahmat. Rahmat dan Sheila bagaikan buku bertemu ruas tetapi mereka memendamkan perasaan kerana permusuhan perniagaan. Selepas mengetahui Sheila terlibat dalam bidang hiburan, Aril cuba berbaik dengan Sheila sehingga mereka menjadi pasangan kekasih. Rahmat cuba membalas cinta Asmina namun perasaannya tidak dapat dibendung lagi apabila Sheila mengambil keputusan untuk menjauhkan diri dengan melanjutkan pelajaran di luar negara. Akhirnya, Rahmat nekad membuktikan cintanya selaju 120km/j bagi mengejar cintanya agar tidak lari dari dakapannya.

 BARISAN PELAKON
1. ZIZAN RJ
2. SITI SALEHA



LINK DOWNLOAD 
Cintaku 120km/j

Tuesday, 30 August 2011

Hari Merdeka 31 Ogos


Selamat menyambut HARI MERDEKA.....bestnya sambut dua perayaan dalam satu masa....=)

Si dia bukan pilihan terbaik...

Susahnya..semakin susah semakin penat otak ini nak memikir bagai mana untuk mengatasinya..ayien asyik terfikir-fikirkan dia yang dah lama ayien hapuskan dari kotak fikiran ini...tapi kalau betul-betul ayien dah hapuskan kenapa masih ada?atau ayien ada simpan back up pasal dia dalam hard disc otak ayien ni.

Sebelum tu ayien nak memperkenalkan dia sebagai A..perkenalan dengannya bukan kehendak ayien..dia datang menghulurkan persahabatan...ayien menyambutnya seperti kawan-kawan lain...

Persahabatan terjalin semakin rapat,A bijak memberi madah manis sehingga ayien terbuai seketika,Sayang,Cinta,sudah terbiasa ayien dengar..namun entah dimana silapnya A cuba menjauhkan diri..semakin lama semakin jauh dan ayien sedar dia mula berubah..

ayien ingat lagi last message dari A,Dia pesan suruh jaga diri baik-baik dan terima kasih untuk segalanya...

mungkin ayien bukan gadis baik buatnya dan dia inginkan gadis yang lebih sesuai dengannya...

Untuk tak memalukan diri sendiri merayu berbagai-bagai,ayien memang tak pernah contact  A lagi lepas A macam nak mengelak dari ayien...cukuplah ayien simpan dan cerita pada kawan-kawan rapat...

Buat apa nak merayu pada yang tak sudi...muka A memang jambu kira marketlah kan...mudah jerk dia dapat teman baru dan boleh lukakan hati mana-mana perempuan...

info:lelaki kacak bermulut manis?betul

Kenapa mesti dia datang kembali?

              Selamat hari raya semua...hari ni pengunjung blog ni semacam sepi jerk kan..mestilah sepi semua sebuk nak beraya..bukan selalu pown raya datang....seronok dapat jumpa saudara mara,berposing sana sini,time ni jugak nak bergaya sakan...huhu...
iras dia...

              Tapi hati ayien macam tak tenteram la sekarang,semalam tiba-tiba dapat add FB dari seseorang.memang susah nak terima ni.tapi entah napa tangan ni gatal saja mengapprove budak tu...

             Mungkin sebab dia adalah sejarah silam yang susah nak dilupakan.terlalu susah,dia yang mengajar erti rindu,sayang dan cinta.Sayangnya bila ayien dah lupa dan remove dia dari kotak fikiran ni dia datang balik..sungguh tak adil kan.
yang indah hanya sementara

             Mungkin dia cuba menghulurkan salam persahabatan setelah lama dia hilang.

            Ayien sangat mengharap hati ni kuat untuk lawan perasaan..tak nak jadi budak cengging lagi...cukup lah air mata untuk orang yang tak menghargai kita..
dulu ayien macam ni...

           Mengenali dia merupakan sesuatu yang indah dan dalam erti lain ayien amat bertuah kerana Allah memberi ayien satu pengalaman yang berguna dalam mencari seorang teman istimewa...

p/s:jangan mudah oercaya kepada lelaki yang bermulut manis,berwajah kacak kerana itu belum menjamin kita akan bahagia disisi mereka...

Monday, 29 August 2011

Betul ke raya jatuh pada 31 Ogos?

Ini petang baru je lepas berkemas-kemas dan siapkan untuk berbuka nanti..mak ayien tanya,'betul ke raya esok?' ayien pun jawab lah entah la tak pasti...yelahkan tak dengar berita apa-apa pun yang esok kita akan raya..mood nak tolong-tolong memasak pun takde....

Mungkin la tak tengok pakcik kat bawah tu yang selalu buat pengumuman raya ...hopefully bila dah siap memasak semua raya memang betul-betul esok lah..sebab dah tak sabar dah ni nak beraya sakan...huhu


nak dengar pengumuman ni....


CPC tersayang dari Nuffnang

segan nak tunjuk sebenaunya..





Semakin hari ayien bertambah gayat dengan earning yang nuffnang bagi....sumpah gayat sebab tu post entry tak berapa nak entry ni....^_^

Mesti ada yang cakap nape la ayien ni buat entry macam ni...=)

Sunday, 28 August 2011

Bangga dengan pemain bola sekarang


Bangga bila baca paper 2 hari lepas "3 pemain Malaysia iaitu Fadhli Shas,Irfan Fazail, dan Wan Zack Haikal terpilih untuk menyertai keba Vion untuk membantu kelab tu"...tapi untuk 3 bulan jerk...sampai bulan November sahaja...sekurang-kurangnya orang luar dah nampak bakat pemain bola Malaysia..

Bangga itu ditambah lagi bila selak lagi terbaca pula"Shafiq Rahim dan Safee Sali akan ke kelab Cardiff City" tak pernah lah pulak dengar pasal kelab tu berjaya mengondol sebarang piala tapi tau la pemilik dia orang Malaysia..


hopefully mereka semua akan lebih bersinar bila bermain dengan orang luar dan dapat kembangkan bakat yang ada....
Majulah sukan untuk negara!!!

Hatiku milikmu


Nera?siapakah dia...bintang AF yang tersingkir tu ke?suara dia best tak?dia cantik tak?macam-macam persoalan....Ayien memang pengikut setia AF dari musim pertama sampailah ke-9 ni...kiranya membesar dengan AF la gitu...

Orang kutuk kata bintang mee segera ke mee goreng ke macam mana pun mereka ayian tetap minat,dari zaman Khai,Adam,Farah,Mawi,Dafi,Nubhan,Stacy,Akim dan Shahira...ayien memang ikut perkembangan mereka sampai sekarang...

Nera? 1st impression ayien bila dengar suara dia dalam AF memang tak boleh nak layan..entah kenapa macam lebih banyak sumbang dari merdunya...sampai ayien marah-marah sebab dia still kekal dalam AF..dan Afif tersingkir masa tu...

Nak cerita sekarang pulak?Betul tak tipu kalau sebelum tidur tak dengar suara dan lagu dia memang tak boleh tidur...kira macam sedation buat ayien untuk tidur dengan lenanya....^_^

kalau tak percaya try la layan lagu ni...


best tak?

Saya suka dengan Awi Rafael

Pagi-pagi macam ni dengar lagu Awi Rafeal rasa lapang je dada....syiok sangat ikut nyanyi jugak...Ayien lagi suka versi BM dari MIX tu...


Dulu xde la sesuka mana lagu ni...tapi kalau dah hari-hari di bahankan dengan lagu En.Awi Rafael ni tentu saja boleh jatuh suka dengan lagu dia...


Layan jom!!! 

 


Suka lirik pulanglah sebelum ku run away,aku menunggu dari monday,tuesday,wednesday,thursday friday >_<

Akhirnya...


Hari ni ayien balik kampung..seronok bukan kepalang sebab dah lama duk berjauhan dari keluarga...tak lama mana pun,baru 1 bulan...^_^

Sampai-sampai kat rumah memang terus berbuka sebab dah sampai waktukan...

Paling buat ayien happy bila dapat benda yang selama ni memang ayien hajatkan..dapat camera digital ok...hadiah dari abang no-2 ayien...sebab apa bagi hadiah?mungkin sebab ayien dapat pointer baik kowt sampai semester ke-5 ni....hihihi...penat study tau...

ada 3 colour


Abang ayien belikan jenama Canon Powershot A800..Kamera tu berat sikit sebab dia mengunakan bateri biasa tapi boleh caj..10MP lagi..ayien dapat colour merah...sweet kan...


ada rezeki ayien nak beli yang ni....ok?

raya ni boleh lah tangkap gambar sakan pastu post kat blog..meriah-meriah....!!!

Friday, 26 August 2011

Manusia jadi batu


Pernah dengar sejarah Si Tanggang yang derhaka pada ibunya dan disumpah menjadi batu?Pernah tengok sinetron popular Malin Kundang tak?Sebenarnya kedua-dua cerita tu sama jerk...cuma dibuat version Malaysia dan Indonesia...
Acctually kejadian yang sebenar berlaku di Indonesia di Padang dekat Kampung Air Manis...Kalau siapa yang pernah kesitu memang dapat tengok dengan realnya kapal dan peralatan-peralatan yang dah jadi batu selepas kena sumpahan ibu Malin Kundang..

Disebabkan malu nak mengaku ada seorang ibu yang hodoh dan kotor,akhirnya Malin Kundang disumpah menjadi batu.Yelah dah ada isteri yang cantik,kaya dan sempurna...terus lupa dengan ibu kandung..Sanggup cakap macam ni..."Dah lah orang tua..aku tak ada mak macam kau..dah lah kotor,busuk,miskin pulak tu.!"(mungkin ayat macam ni lah kowt.)
Mak mana yang tak sedih bila anak tak mengaku ibunya..lepas puas merayu dengan anaknya..si ibu berjanji akan menyumpah Malin Kundang kalau Malin tak minta maaf taoi anak dia ego..terus ibunya sumpah anaknya menjadi batu...
Nak cerita panjang lebar..ayien rasa ramai yang dah tau sejarah Malin Kundang dan Tanggang kan...
Jom layan gambar ditapak Malin Kundang jadi batu...

nampak real dengan pelbagai peralatan kapal yang jadi batu
tali kapal yang dah jadi batu

batu yang dikatakan tubuh Malin Kundang sedangsujud meminta maaf
bahagian depan kapal.

p/s:sehodoh,semiskin,sejahat mana pun ibu kita,ibu tetap ibu..jangan ketepikan mereka selepas kita senang kerana dengan doa seorang ibu kita mampu hidup dengan tenang,senang dan bahagia

Selamat Hari Raya


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua rakan-rakan blogger....

DOWNLOAD DRAMA KASIH ALIA

saya suka Sharnaaz after Mr AA
Sinopsis
Kasih Alia mengisahkan konflik dalam keluarga yang berpoligami. Sheila Rusly sebagai isteri pertama mempunyai anak iaitu Qausar dan Yatt (kakak Qausar). Manakala Zairina Zainoordin sebagai isteri kedua. Qausar (lakonan Shaarnaz) sebagai anak bongsu kepada Shiela Rusly dan abang tiri kepada Alia (lakonan Fida). Feeya seorang pelakon baru akan memegang watak sebagai Intan iaitu seorang yang agak jahat dan gedik. Kisah di dalam drama ini diisi dengan babak sedih, lucu dan penuh kasih sayang. Fida juga akan menyanyikan lagu OST dalam Kasih Alia, bertajuk Teriakan Kalbu.
Pelakon
Rafidah Ibrahim,Iqram Dinzly, Zarina Zainuddin, Khairil Anwar, Sheila Rusly, Irma Hasmie Ibrahim, Haryati Hamzah, Sharnaaz Ahmad Basir, Adey Syafrien, Fikhree Bakar, Erry Putra, Catriona Ross,Razak Ahma
Download


Thursday, 25 August 2011

VC Shila Amzah


Shila Amzah..sape yang tak kenal mai ayien nak katuk sikit....bervokal unik dan pandai jaga diri...minat gile la dia ni....esspecially lagu Memori Tercipta....layan gila..bila ada blog yang review pasal die...terus terdetik nak buat entry ni......Jom kita tengok VC ciptaannya sendiri....


Contest Comelnya Pakai Shawl!

Tengah hati berbunga-bunga nak join contest..

Contest yang ayien baru join ni untuk semua waita bertudung tak kiralah fesyen apa saja janji bershawl
Acctually join ni saja-saja jerk..memang sure tak menang sebab ada ramai lagi yang comel-comel belaka dan dah mendapat like beriban...ayien?xsampai 20 pown lagi




 
kalau korang baik hati marilah vote saya....hihi...

1st step like page kat bawah ni

2nd step like picture saya

suka join contest tapi selalu tak menang..hikhik...

Siti Saleha bakat seiring rupa


Kenal siapa Siti Saleha?

Sape yang tak kenal mari ayien kenalkan ye....Siti Saleha ni merupakan seorang model dan pelakon yang baru meningkat naik..muda lagi baru berusia 21 tahun tapi wajah Siti Saleha memang matang habis...nak kata baru tak la jugak sebab dah banyak drama yang dia bintangi tapi sejak Nora Elena nama Siti Saleha mencanak naik ke tangga tertinggi di antara barisan pelakon wanita masa kini...

Siti Saleha bukan saja cantik malah berbakat,wajah digunakan untuk modelling,Bakat digunakan untuk lakonan....hebat...Siti Saleha juga masih menuntut di sebuah kolej swasta di Kuala Lumpur..

Minat tengok Nora Elena?sumpah best dan terbaik dari ladang...antara drama yang pernah dibintangi nya seperti Habil Qabil,Ustaz Amirul,Sudu dan Garfu,Salji di Kuala Lumpr,5 Jingga dan banyak lagi...Siti Saleha pown aktif dalam bidang modelling dan kita semua boleh tengok kat tv dalam iklan Ceres,Silkygirl BB,Enchanteur,Wrigles Chewgum...


Top star dis years....






Wednesday, 24 August 2011

Final Destination 5 lebih mendebarkan


Filem omputih yang tak pernah ayien miss tengok...sumpah memang terbayang-bayang cara dieorang mati dan sampai sekarang teringat-ingat...yelahkan...apa perasaan korang bila tahu maut sedang mengekori korang?hai memang tak terbayang lah kan..

hah ni datang lagi satu DESTINASI TERAKHIR.....mungkin lebih dashyat dari yang lepas-lepas...tengok trailer je dah rasa semacam inikan pulak tengok sampai abis...^_^
Jambatan roboh,mesin yang tak boleh berhenti,kipas jatuh,restoran meletup dan banyak lagi yang boleh buat kita terkejut dan suspen....


Senarai Pelakon:

NICHOLAS D’AGOSTO-Sam
JACQUELINE MACINNES-WOOD-Olivia Castle
EMMA BELL -Molly
MILES FISHER-Peter
DAVID KOECHNER-Dennis



seram!!!!

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...