Google+ Followers

Sunday, 27 January 2013

Cerita Tahun Baru

Assalamualaikum pembuka bicara.


Pejam celik pejam celik rupanya sudah ke tahun 2013. Saya bermula di sini dari seorang student kolej dan sekarang dah bekerja pun.Rasanya banyak yang telah saya kongsikan disini macam-macam cerita yang kadang-kadang tak payah cerita pun tak apa. haha


Sebenarnya saya nak kongsi cerita dari saya mula dapat kerja diulang ya dapat kerja dan apa yang saya lalui sekarang.hahaha :D

Lepas je graduate saya cuba 2-3 kerja juga untuk support duit poket sebelum dapat kerja yang bersesuaian dengan kelayakan saya.Kalau sekadar nak menganggur memang boringlah so baik saya habiskan masa dengan aktiviti berfaedah.

Kerja yang pertama saya di restoran makanan segera yang disukai ramai. Saya mengaku saya tak boleh bekerja dibawah tekanan,ramai orang dan mendesak dan masa tu cepat je mood akan berubah. Itu salah satu kelemahan saya tapi tak bermakna saya memilih kerja ataupun fussy cuma kadang-kadang situasi banyak mempengaruhi perubahan sikap seseorang dan ia berlaku pada saya.

Akhirnya lepas pergi temuduga kat sebuah hospital ni.1 bulan kemudian dia orang call suruh saya datang ke hospital untuk ambil uniform dan saya dikehendaki datang bekerja pada keesokan harinya. Masa tu memang bersyukur sangat sebab lepas 6 bulan merungut,menyesal dan bising-bising tak dapat kerja akhirnya saya dapat juga jadi jururawat.

Bila saya dapat kerja ni saya azam akan mencuba yang terbaik dan melakukan tugasan dengan ikhlas sebab kerja sebagai nurse ni bukanlah semudah salin pampers atau mandikan pesakit tapi lebih kepada macam mana saya melayani mereka supaya mereka cepat sembuh dan berasa selesa dengan saya. Dan kerja macam ni juga bahaya dan saya perlu teliti dan berhati-hati sebab kita bekerja untuk selamatkan nyawa mereka.


Sampai sini dahulu entri kali ini.sambung entri akan datang k. ;)






Saturday, 26 January 2013

Dari novel ke layar kaca- Sehangat Asmara

Assalamualaikum pembuka bicara.
Lama sangat rasanya meninggalkan blog ni sehinggakan jadi buntu kejap sebab banyak yang dah berubah.
new version katanya. :0 untung saya jenis cepat belajar.

Kali ni nak bercakap pasal drama bersiri terbaru kat astro mustikaHD SEHANGAT ASMARA yang diadaptasi dari novel tulisan aisya sofea. my fav novelist itu.

Sejak disiarkan bermula minggu lepas saya dapat rasakan jalan cerita dan percintaan Kay dengan Nal.paling suka bila pertemuan semula Kay dengan Nal lepas 9 tahun rasa macam 'yes Kay,kau kena tuntut hak kau' padahal memang dah tahukan semua yang berlaku memang ada dalang yang merancang.

Drama Sehangat Asmara mempunyai 33 episod dan bersiaran setiap isnin hingga rabu pada pukul 10malam selama 30 minit.
Lakonan mantap Rita Rudaini, Ady Putra,Izreen, Shahrizal, dan ramai lagi...:)

Sinopsis:

pandang pertama Kamalia Nalwa dan Zainal Arief memutikkan cinta dan berakhir dengan perkahwinan di London tanpa restu keluarga. 

Kebahagiaan mereka tiba-tiba terhenti. Zainal terpaksa pulang ke tanah air dengan janji bahawa dia akan kembali lagi. Selama sembilan tahun lamanya, Zainal tidak pernah pulang sedangkan Kamilia terus menanti dengan air mata dan sengsara.

Tanpa diduga, Zainal munc...ul kembali. Datangnya untuk menuntut Misya, anak comel yang selama ini 'disembunyikan' oleh Kamilia. Dendam kesumat Kamilia terhadap Zainal tidak pernah padam. Anehnya, 'dendam rindunya' terhadap lelaki itu lebih kuat dan mengusik perasaannya.

Benarkah dia membenci lelaki itu? Hipokritkah Zainal ketika mengatakan bahawa hanya Kamilia yang bertakhta di hatinya?
scroll hingga ke bawah untuk dengan ost sehangat asmara







FOLLOW ME AT TWITTER http://twitter.com/ainism_
credit gambar: FB fanpages Sehangat Asmara

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...