Google+ Followers

Tuesday, 22 November 2011

EMAS MILIK MALAYSIA

Alhamdulillah..itulah kata-kata pertama yang ayien nak ucapkan setelah kemenangan terbukti milik Malaysia semalam....Bayangkan masa minit-minit pertama Indonesia dah jaringkan gol melalui jaringan Gunawan Dwi Cahyo...

masa tu hanya tuhan yang tahu macam mana perasaan ayien dan juga seluruh rakyat Malaysia masa tu..dalam kepala dah pikir kalau minit pertama dan gol macam mana dengan minit2 seterusnya..takut di rojak pemain Indonesia..
Tapi akhirnya gol penyamaan hasil tandukan Asraruddin Putra Omar berjaya mengegar gawang Indonesia..Bola tu bermula dari hantaran Baddrul Bakhtiar...

Dan sepanjang permainan berlangsung memang mendebarkan..banyak hantaran yang berbahaya dilakukan pemain Indonesia ke gawang kita tapi pertahanan kita memang kuat..berjaya mematahkan setiap serangan...

Permainan berterusan sehingga 120 minit apabila tiada gol yang berjaya dihasilkan lagi..(kalau ada pun banyak offside dari dua-dua lawan...)
Bila kemenangan ditentukan dengan sepakan penalti..hanya satu harapan kita iaitu Khairul Fahmi aka Apek Hensem...huhu...memang kepakaran dia tak dapat disangkal lagi...
Pemain yang mengambil sepakan penalti:
  1. Mahali Jasuli -1
  2. Fandi Othman -1
  3. Fakri Sharani -0
  4. Fadhli Shas -1
  5. baddrul Bakhtiar -1
dan Indonesia hanya mendapat 3 gol sahaja...masa tu memang berdebar sangat apatah lagi penalti Baddrul yang berjaya ditepis tapi bola bergolek masuk kedalam gawang...memang rezeki Malaysia untuk menang semalam...

Dan kemenangan itu memang menyakitkan bagi hampir 100,000 penonton stadium gelora bongkarno yang dipenuhi penyokong Indonesia...


Actually agak kelakar dengan gelagat pemain Indonesia terutama Bonai...kalau ada yang perasan setiap kali ada Corner Kick mesti dia akan ke jaring gawang dan seolah-olah sedang membaca mantra kat situ...hahaha...tapi tetap tak masukkan...Apek relek jer...

Terima kasih kepada semua pemain Malaysia yang berusaha keras selama 120 minit untuk memastikan kemenangan milik kita..Kita yang menontonkan rasa penat sebab tak henti-henti bersorak mengaummmmm sampai sakit tekak... 

Last sekali ayien nak kongsi sesuatu yang buat ayien tergelak siang tadi
Masa ni memang gelak baca statement Izzaq...memang hensem ah...



hero Malaysia semalam..
baddrul terbaik...
Steve Yong Khuong Yong.. my star...=)
LEPAS NI FOKUS UNTUK SUKAN OLIMPIK...

JOM LIKE BAWAH NI...

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...