Google+ Followers

Monday, 19 December 2011

Salah Memilih Jalan

Salam pagi...penat baca dalam paper denga kat blog-blog member pasal kes bekas pelajar tajaan Petronas yang berkahwin dengan teman lelaki bangsa asing..kalau yang pelajar tu perempuan tak apa....tapi sama-sama jantina...alahai..penat nak pikir kenapa lah dia tergamak buat macam tu...tak terfikir ke apa kesannya dikemudian hari..wedding mereka siap pakai baju melayu,bertanjak lagi...cium-cium mulut...OMG..selera ke?

Yang memeranjatkan lagi...dia sangat la super duper pandai...kalau tak masakan boleh dapat tajaan Petronas kan..now disebabkan dia tak tamatkan pengajian dalam bidang MEDIK,family dia terpaksa bayar saman sebanyak 890k...woowww..kureng sikit je lagi 1juta...orang cakap punya lah susah dapat tajaan Petronas ni,cuma orang yang bijak-bijak je boleh dapat...

tak sampai hati nak letak pic bercium dia
kesian kat ayah dia..terpaksa tanggung hutang sebanyak tu..ingatkan hantar anak ke luar negara nak tengok anak berjaya..tapi lain jadinya..

Kadang-kadang kita tak sangkakan orang cerdik pandai macam ni tak boleh berfikir sewajarnya..nak salahkan sesiapa tak boleh,sebab dia pun dah besar panjang tahu baik buruk..

Now berita dia tak nak jumpa family dia..mesti tersangat sedih mak diakan..yang selama ni mengandungkan die,lahirkan dia,bagi dia susu badan,besarkan die sampai pandai boleh gi luar negara...macam tu dia balas jasa mak ayah...walau apa pun yang berlaku,jangan buat macam tu sekali family kita...bincang elok-elok...

Satu je yang dirisaukan...apa agama yang dianutinya sekarang,masih islamkah atau sebaliknya...lagipun perhubungan sesama jenis kan di laknati dalam islam....semoga dia sedar dan kembali kepangkal jalan sebelum terlambat....doakan terbaik buat dia...

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...