Google+ Followers

Tuesday, 5 April 2011

bila Cronic Tonsilitis

Good evening all...petang yang sedih lagi mengharukan..aku telah didiagnoskan mendapat Kronik Tonsilitis oleh seorang doktor pakar.Aku dah lama agak tonsil aku memang bermasalah..Pagi tadi masa aku di tempatkan kat klinik doktor pakar ENT aku amik la kesempatan tu untuk tanya tentang masalah aku ni..actually tonsil aku selalu keluarkan benda-benda putih yang agak berbau so bila aku bagi tau doktor dia check dan bagi tau aku dapat kronik tonsilitis..doktor pun tau aku punya tonsil memang dah lama kronik,siap berlubang lagi tau.Doktor advise aku untuk buang tonsil tu (wat tonsilectomy) atau aku boleh kurangkan benda putih tu dengan kumuh sentiasa tapi benda putih tu keep on ada jer..memang takkan hilang..

so bila fikir-fikir balik baik aku buang jerk..nak wat apa simpan benda dah rosak..tapi satu jer la system immunity aku akan low sebab tonsil tu salah satu yang jadi kubu mengawal kuman2 masuk dalam badan kita..dari aku terseksa ngan benda putih tu baik aku buang jerk kan..tapi kos agak mahal la...dalam rm4000..kos aku nak wat kat private hospital..bukan aku tak nak wat kan hospital biasa tapi aku percayakan doktor tu..dia sangat bagus...nama dia Dr Venugopal ,pakar ENT..kalau korang ada masalah telinga,hidung ngan tekak boleh la jumpa beliau kat hospital Mahkota medical center,Malacca..layanan 1st class tau..huhu...doakan aku selamat nanti yerk....aminnnn..

No comments:

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...