Google+ Followers

Monday, 7 March 2011

DARAH!!!




Macam takut jerk kan tajuk entry ayien kali ni..huhu..kisahnya hari ni kan ayien praktikal kat sebuah private ospital at Melaka ni..ayien berjaya ambil darah seorang auntie ni untuk spesimen..member yang lain sume tolak so ayien ngan beraninya menyerah diri pada staff nurse disitu untuk wat prosedur..kalu sume tolak sape nak watkan..hahaha...lepas wat asesmen kat tangan dia ayien prepare barang2 yang nak digunakan..ajak la sorang staff nurse teman sebagai capron(huhu..name lain saksi)...auntie tu langsung xcuak ayien nak cucuk tangan die...nampak sangat berserah..

ZO:good evening auntie...saya student nurse Zaituain dr Kolej Nilam ingin mengambil darah auntie untuk spesimen ..harap auntie dapat menberikan kerjasama...
Patient:boleyh2.....(beria auntie angguk)
ZO: Sakit sikit tau auntie...
Patient:Tala apa la...sikit saja....

bersaksikan beberapa orang student Segi dan Nilam,ayien berjaya ambil darah auntie tu dengan sekali cucukan jerk..hebat x?haha...
Itulah pengalaman kali kedua ayien ambil darah pesakit dan alhamdulillah sumenye berjaya...

ini cara terbaru pengambilan darah...tapi aku belum pernah try gune lagi

ni ambil spesimen darah dari seekor anjing

ha!!!!
ni cara puntianak ambil darah orang....hahaha
nak tau kenapa puntianak suke kat leher kt sebab kat bahagian tu merupakan arteri yang besar atau carotid arteri so senang la die nak hirup sume darah dalam badan manusia....


lagi 1 yerk..inilah bentuk sel drah merah kite...macam kacangkan...huhu
daaaaaaaa..

No comments:

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...