Google+ Followers

Wednesday, 19 October 2011

Eqbalzack.com Mothly Contest

Dari semalam asyik tinjau-tinjau blog Abg Eqbalzack tengok contest baru yang beliau anjurkan...dalam hati kata nak ke tak nak join ni....hahaha...macam nak join tapi...

Tak pelah join juga sebab ayien memang suka join contest...Disebabkan BI yang berterabur kang sepatah haram tak da sapa paham ayien buat entry ni dalam Bahasa Malaysia..lagi pun ayien nak memartabatkan bahasa kebangsaan kita...hahahha


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
[Please read carefully as I reserve the right to disqualify any incomplete/invalid entries]
1.  All entries must be original. Strictly NO PLAGIARISM! 
2. Open to my old and new followers.
3. Write a short entry in Malay or English based on the title (300 words or fewer). Entries outside the word limitation will be disqualified.
4. Leave the permalink (URL) in the comment box.

1st PRIZE x 1 
Winner will get CASH RM50 + eqbalzack.com button 

2nd PRIZE x 1 
Winner will get CASH RM30 + eqbalzack.com button 

3rd PRIZE x 1 
Winner will get CASH RM20 + eqbalzack.com button 

CONSOLATION PRIZES 
All participants will get eqbalzack.com button

Tajuk mengenai :
Rich Blogger: Fact or Fiction?

Blogger kaya samaada kenyataan atau cerita rekaan semata-mata.Bukan semua blogger boleh menjadi kaya dengan sekadar berblog.Kita dapat lihat ramai blogger sekarang memasarkan iklan di dalam blog mereka dan bukan semua mereka bernasib baik dipandang oleh pihak advertiser.Sekiranya blogger punya mengikut yang ramai dan jumlah unik view sehari melebihi 3K tidak mustahil mereka mampu membuat duit dengan cara berblog.Kini pihak pengiklan lebih berminat kepada blog-blog yang mampu menjual iklan mereka.

Pihak pengiklan gemar menyiarkan iklan berbayar mereka kepada blog yang mempunyai unik view yang tinggi.Kita juga dapat melihat pengakuan beberapa orang blogger mengenai bayaran yang diterima dari pihak pengiklan.Bukan sedikit tetapi kadang-kadang mencecah ribuan ringgit.Disini menunjukkan dengan berblog mereka mampu meraih pendapat walaupun dengan sekadar menulis.

Menjadi kaya dengan berblog mungkin adalah mustahil tapi sekiranya disertakan usaha yang keras dan mampu menaip berpuluh-puluh entry dalam sehari mungkin akan menjadi kenyataan.

Bagi ayien menjadi kaya dengan berblog adalah rekaan semata tapi meraih pendapatan walaupun sedikit dengan berblog adalah kenyataan.

6 comments:

Asyikin said...

semoga berjaya :)

Ayien said...

tQ...=)

eqbalzack said...

Salam ayien,
abg eq dah linkkan entry ni kat blog abg eq.
nnt boleh singgah ok..
Terima kasih ayien..

Ayien said...

huhu..tQ abg eq...=)

eqbalzack said...

Salam,
Abang eq nak alamat utk pos button dulu.
Nanti klik dekat dengan header blog abg eq yang ada CONTACT.
Isikan details dalam form tu dan submit ok.
Abang eq pos button dulu.

-eqbalzack.com-

Ayien said...

AYIEN DAH ISI FORM...=)

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...