Google+ Followers

Friday, 9 September 2011

♥JURURAWAT♥

Hari ni penat sangat sebab terlampau ramai pesakit-pesakit yang terpaksa dirawat kat hospital tu....huh...lenguh betul kaki ni....syukur ramai jugak pesakit yang telah didischargekan dari ward...
lokasi terbaik...
Bukan senang nak jadi jururawat ni....hari-hari tengok pesakit dan pesakit tengok kita..ingat pesakit tak bosan ke tengok jururawat asyik bagi ubat dan macam-macam yang boleh menyakitkan mereka padahal jururawat hanya nak merawat mereka...itulah bila kita jadi jururawat ni muka perlu sentiasa manis dihadapan pesakit walaupun kadang-kadang mood tak berapa baik...

Dari pesakit yang kena potong kaki,patah sana sini,lumpuh,kemalangan,sakit jantung semua tu bukan senang nak di jaga....mesti kental...silap hari bulan boleh pengsan ok....macam ayien dulu...>_<

kami bakal jururawat Malaysia!!!
Jururawat selalu dimarahi kerana lewat memberi ubat, menahan kencing kerana tidak ada masa ke tandas, kelaparan kerana terlepas waktu makan, dikutuk, diejek, disindir, dituduh & mereka amat merindui ahli keluarga tatkala menjaga anda. Setelah anda membaca ini, jururawat di seluruh dunia sedang menyelamatkan nyawa manusia. Post semula kenyataan ini jika anda adalah jururawat, menyayangi jururawat ataupun MENGHARGAI kerja yang mereka lakukan ♥

4 comments:

EnciK AxixOu said...

beso tnggunjwb nurse..ramai tol nurse lawo2..heee

Ayien said...

@EnciK AxixOu hihi..berat gile...silap ari bln patient boleh mati dan menyampah dengan kita...alhamdulillah...

cik missi said...

tau tak pe..orang nampak nurse tolong cuci berak,kencing orang...tapi kerja lain dorang tak nampak...just kita yg nurse tau apa cbarannya...proud to be a nurse:)

Ayien said...

erm..betul2...proud sesangat...=)

♥Nuffnang:TABUNG CINTAKU♥

♥BLOG BERFUNGSI SEJAK♥

Daisypath Happy Birthday tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...